3/4 Terabyte SSD

Mit C-drev på 250 GB SSD (Solid State Disk) var overfyldt med kun ganske få Gigabyte til rest selv efter en kraftig oprydning, så det var nødvendigt at gøre noget. Så jeg hoppede ud i det og kontaktede i går min sædvanlige gode leverandør Labtech i Valby og bestilte en 500 GB SSD med isætning – og Fredrik kunne komme allerede i dag. Nu er han lige gået og alting virker perfekt. Han har klonet den gamle SSD til den nye, så alting er, som det plejer at være. Samtidig har min computer masser af plads til diske, så han har ladet den gamle disk sidde i og tømt den, så jeg nu har i alt 3/4 terabyte SSD. Det kan holde i en del år. Det er fedt. Og opstarten går lynhurtigt, selv mailprogrammet Thunderbird starter nu atter som med et fingerknips efter i en længere periode at have været 15-16 sekunder om det. Det lyder ikke af meget, men det føles som en evighed, når man er vant til det med fingerknipset.

Selve computeren er fra 2009, men viser ingen svaghedstegn. Den er bygget specielt til mig af Labtech, og de er kendt for kun at bruge kvalitetskomponenter, og det kan bl.a. mærkes ved den lange levetid. Normalt siger man jo 3-4 års levetid for en computer, men det er vist mest, hvis man køber hos Aldi eller Elgiganten eller andre, der markedsfører sig som de billigste.

Det eneste, der nu trænger til en udskiftning, er tastaturet. Fredrik gjorde mig opmærksom på, at nogle af bogstaverne/tasterne slet ikke kan ses mere. Det havde jeg såmænd aldrig tænkt på, og egentlig gør det ikke så meget, da jeg jo ved hvor bogstaverne sidder. Jeg kan desværre ikke blindskrift, men med årene lærer man jo placeringen at kende.

10 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Faktisk har jeg brugt komputere og skærme fra Aldi i mange år (Medion) og det har aldrig givete anledning til problemer – før nu, altså, hvor min tablet ikke kunne finde ud af det efter forsøget med Windows 10. Jeg opfatter Medion som et godt tysk produkt. Bemærkede det med Linux – det burde jeg jo også prøve på en eller anden maskine.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Jeg overvejer at strege det med de billige maskiner ud, når nu både du og Henny har så gode erfaringer; men det var noget jeg talte med Fredrik fra Labtech om, og jeg tror, han ved, hvad han taler om, så det får lov at blive stående.

   Ja kunne det ikke være lidt sjov med Linux…

 2. Annette (Holland)
  Annette (Holland) siger:

  Godt med mere plads til at boltre sig på ☺.
  Det gør mig ondt, at det sluttede så brat med virksomheds praktikken, det er nok ikke lige det du har brug for her og nu. Forhåbentlig går det bedre med den næste.
  Rigtig god weekend til dig.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Annette (Holland)

   Ja det er skønt med den ekstra plads 🙂

   Det er ærgerligt med den virksomhedspraktik, der glippede, det var ellers det perfekte sted for mig at være. Nu håber jeg, at Psykiatrifonden kan skaffe noget, der er lige så godt.

 3. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Det er rart at have god plads til sine sager, så tillykke med det! Det er også godt, at du er tilfreds med din computer, men jeg er nu nødt til at sige, at jeg har meget god erfaring med Aldicomputere. Jeg havde en lille laptop i over ti år. Dvs. jeg har den endnu, men den er begyndt at blive meget varm ved brug, og da jeg som bekendt har en del pc’er (er dårlig til at smide ud), har jeg taget den ud af rotationen. Det er ellers sådan en rar lille maskine. 13 tommer. Perfekt størrelse til en laptop. Den eviggængse 15 tommer er for stor til mig. Den er ikke bekvem at have på skødet, og tastasturet er lidt for stort. Jeg skriver forkert hele tiden. Det eneste, jeg gjorde for at have den gamle laptop i brug så længe, var at skifte til Linux. Det blev for trægt med Windows Vista, som den var født med, efterhånden.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   10 år!!! Det er da helt fantastisk. Det har jeg aldrig hørt om før, men hvor er det dejligt for dig.

   Du har skrevet flere gange om Linux, og nu har jeg også læst lidt om det; det ser spændende ud. Det skal jeg prøve at lege lidt med. Jeg har en lille laptop stående, som jeg brugte meget før jeg fik min iPad, men den laptop kunne jeg jo dedikere til at være en Linux-maskine. Så kunne jeg samtidig lære noget nyt og få lidt udfordringer, hvilket kunne være rart.

   • Henny Stewart
    Henny Stewart siger:

    Det kan kun anbefales. Jeg bruger Linux Mint, og det er forbavsende, som man kan få det dresseret til at ligne Windows. Noget af det gode ved Linux er, at det fylder langt mindre end Windows, selv om det har mange af de samme funktionaliteter. Det betyder jo, at man selv på en ældre computer pludselig har mere plads at boltre sig på.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.