3. søndag i advent

Der var stopfyldt, alle klapstole var fremme, nogle sad på gulvet, alligevel måtte nogle stå op til gudstjenesten i dag i Hvidovre kirke. Hvor er det skønt at tilhøre en så aktiv menighed! Vi kan ikke tale med om tomme kirker og messefald.

I dag var der jule- og familiegudstjeneste ved Inge-Hanne Broström, hvor juniorkonfirmanderne opførte et krybbespil, hvilket naturligvis trækker en del mennesker til. De gør det godt de små, og der er ingen tvivl om, at de har læst på lektien. De små bad også kirkebønnen ved at læse op fra tekster, der var skrevet bag på papstjerner. Når en tekst var læst op, blev stjernen hængt på det lille juletræ, der i dagens anledning var placeret midt i døbefonden. Der blev også tændt et lys på træet, hver gang en tekst var læst op. Vi er nødt til at placere juletræet i døbefonden, da kirken er ret lille, og al plads skal udnyttes optimalt. Jeg mener, vi har 112 pladser eller deromkring. I dag var vi mindst 150 mennesker i kirken.

Juniorkonfirmanderne kan nu kalde sig rigtige juniorkonfirmander, da de har deltaget i arbejdet i et halvt år. Arbejdet ledes skiftevis af Inge-Hanne Broström og vores kirke- og kulturmedarbejder Anette Bjerregård.

Juniorkoret, der ledes af vores organist Vibeke Evald, medvirkede også, og de havde bestemt også læst på lektien. Deres stemmer er små og sprøde, så det kræver, at der er fuldstændig stille i kirken, når de synger – men det lykkedes også. I det hele taget lykkedes alting, og det er godt gået, når der er så meget, der skal koordineres, og man skal have styr på alle børnene.

Salmevalget var perfekt, og det er skønt, når alle synger i en fyldt kirke. Det er som om, taget løfter sig. Vi sang bl.a. “Nu tændes tusind julelys”, “Et barn er født i Bethlehem” og “Dejlig er den himmel blå”. Alt i alt var det en dejlig formiddag i Hvidovr kirke. Jeg overvejer, om jeg skal gå derover igen kl. 15:00, hvor der er koncert med Hvidovre Gospelkor, som jeg har hørt før, og de er rigtig gode. Gospel passer rigtig godt i vores kirke.

4 Svar
 1. Pia
  Pia siger:

  Nej, det er bestemt ingen myte. Præsten, organisten og kirketjeneren har tit varmet det hele op i vores områder, og der dukker ikke et øje op. Min mor har selv været en af de 3 i 20-25 år og som bekendt har jeg selv været kasserer for en kirkekasse. I de senere år, har kirkerne slået sig sammen, fordi de er blevet tvunget til det, så de skiftes til at have gudstjeneste og kirkebladet dækker over de nærmeste kirker i sognet. Du skal huske på at det er et tyndt befolkede områder. I gamle dage, var det her alle folkene boede og arbejde. Husene bliver nedrevet, det eneste der bevares er alle kirkerne.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Det er rigtig trist, at det går sådan i de tyndt befolkede områder, men jeg kan selvfølgelig godt se problemstillingen, og jeg synes, det er en rigtig trist udvikling. Her hos os mærker vi også, at der skal indhøstes stordriftsfordele, idet vi netop har slået administrationen af tre kirkegårde sammen. Jeg ved faktisk ikke rigtig, hvad jeg skal mene om det.

 2. Pia
  Pia siger:

  Jeg ved fra mor, at der sidste søndag var aftengudstjeneste i min barndoms kirke, og at der var stuvende fuld. Det havde de to veninder ikke regnet med.
  Hvad gør I hvis der skal være barnedåb her i juletiden?
  Gospel lyder altid skønt, uanset hvor tror jeg, men selvfølgelig er der kirker med dårlig akustik. Det er en flot altertavle I har.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Jeg tænker af og til på, om det ikke er en myte, at kirkerne står tomme? Det er i hvert fald ikke noget, vi oplever hos os.

   Jeg ved faktisk ikke, hvad vi gør ved en dåb i i juletiden. Måske beder vi pænt og venligt om at vente til januar – hvis vi da har lov til det.

   Du har ret – det er en meget smuk altertavle, den er senmiddelalderlig og den fortæller en masse historie. På korset er malet en guldvinranke, som skal minde os om, at det hele ikke sluttede langfredag med Jesus på korset, men at det begyndte påskedag med opstandelsen, hvor kvinderne kommer ud til graven og finder den tom.

Der er lukket for kommentarer.