10 – 12 morgenboller

Friske morgenboller

10-12 morgenboller

  • 15 gr. gær (fås økologisk hos Irma)
  • ½ liter lunken vand
  • 2-3 spiseskefulde olie
  • 2 teskefulde salt
  • 3 spiseskefulde sukker
  • 250 gr. økologisk durumhvedemel
  • 500 gr. økologisk hvedemel
  • Olie, æg eller mælk til pensling

Aften: Opløs gær i vand. Tilsæt olie, salt og sukker. Tilsæt mel. Rør det hele i køkkenmaskinen på laveste hastighed 5- 8 minutter. Stil til hævning natten over i køleskabet. Den hæver! Dæk dejen med et grydelåg eller noget andet. Jeg bruger folie.

Næste morgen: Slå dejen ned. Bollerne sættes på bageplade med en grydeske.

Bages ca. 25 min. ved 225 grader i alm. ovn.

2 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *