,

Tiggeri på Facebook

Forbudt!

Sidst med det ældste 🙂

Tiggeri er ulovligt i Danmark, men Østjyllands Politi har ikke kunnet udtale sig om, hvorvidt den digitale metode er lovlig. Kilde: TV2.

Jeg har svært ved at forstå, at Østjyllands Politi ikke vil udtale sig om, hvorvidt tiggeri via Facebook er lovligt eller ej. Facebook er bare en platform, og der står ikke noget i straffelovens § 197 om, at man skal differentiere alt afhængig at platformen. Tiggeri er ganske enkelt forbudt:

Straffelovens §197: ”Den, der imod politiets advarsel gør sig skyldig i betleri, eller som tillader, at nogen under 18 år, der hører til hans husstand, betler, straffes med fængsel indtil seks måneder.”

Betalingshjælpen – kun for piger

Ovenstående er titlen på en ret ny gruppe på Facebook, der på ingen tid har fået 3.900 medlemmer. Folk søger hjælp til hvad som helst, og nu hvor vi nærmer os den første, er forespørgslerne på mad – eller penge til mad – eksploderet. Folk skriver eksempelvis, at de har syv kroner tilbage, og der er ingen grund til at tro, at det ikke skulle være sandt. Mange starter deres forespørgsel med at skrive, at de har rigtig svært ved at bede om hjælp på denne måde. Det ville jeg også have.

Mange beder om penge til medicin, evt. på grund af et nyt CTR-saldo-år. Mange beder om hjælp, idet de er gravide. Jeg undrer mig over, at man bliver gravid, når man dårligt har til dagen og vejen. Så bliver der jo bare flere munde at mætte. I øvrigt er der flere, der beskriver en storfamilie med enten tre eller fire børn.

Der er ofte tale om småbeløb, men der findes også mennesker, der beder om 1.100 som hjælp til huslejen for ikke at blive sat på gaden.

Konkret

En forespørgsel kan se sådan ud:

“Jeg har før lavet en annonce om hjælp, nu mangler vi penge til mad igen. Vi har maks 17 kroner på kontoen. Nogle, der kan undvære lidt?”

Overordnet

Flere har udtalt sig om, at det er meget lettere at tigge, når man kan gøre det hjemme bag skærmen. Man er meget mere udstillet, hvis man sidder på et tæppe ved hæveautomaten med det lille papbæger i fremstrakt arm. Sådan siger lektor i medievidenskab ved Aarhus Universitet Jesper Tække, og det er logisk og fuldt forståeligt.

Dette fænomen vil helt klart blive mere udbredt, når folk ser, at det virker, og efterhånden som systemet skaber flere og flere fattige mennesker.