Ministerposter

Statsret

Jamen så fik vi da lige en ny regering. Egentlig er det lidt underligt, at man kan danne en ny regering, uden at man har spurgt befolkningen, hvad den synes. Jeg mener, hvorfor kan de bare skalte og valte med stemmerne? Tænk hvis befolkningen slet ikke ville stemme sådan? Jeg er udmærket klar over, at de selvfølgelig har mere styr på statsretten, end jeg har, og at de ikke sådan render rundt og begår grundlovsbrud. Men det er da en tanke værd.

Thyra Frank (LA)

Vi fik et par nye ministerier heriblandt et “Ældreministerium” med Thyra Frank (LA) som minister. Hun drev for år tilbage plejehjemmet Lotte, og skabte vist forrygende resultater – jeg aner ikke, hvad de gik ud på, men det kan Lars Løkke Rasmussen åbenbart huske, ellers havde han vel ikke gjort hende til minister?

Ministeren har allerede gjort i nælderne ved at melde ud, at det er kommunerne, der – i kraft af deres selvstyre – er ansvarlige for plejehjemmene og de ældres forhold.

For en gangs skyld er jeg enig med Dansk Folkeparti. Hvis ældreministeren ikke er ansvarlig for de ældre, hvad skal hun så lave?

Dansk Folkeparti indkalder nemlig den nyudnævnte minister i en såkaldt forespørgselsdebat i Folketingssalen. Det sker på baggrund af en række udtalelser, Thyra Frank gav i et interview med Tv2, hvor hun blandt andet slog fast, at ansvaret for svigt i ældreplejen ligger hos kommunerne – og ikke hos hende.

Hvis du følger ovenstående link, vil du allernederst finde tekst, der bekendtgør, at hun selvfølgelig mener, det er hendes ansvar, og at hun bare fik udtrykt sig lidt klodset. Hvad skal man snart tro?

Jeg fik en tanke, og det er alene ironi, men hvis et ældreministerium er udtryk for, at man vil tage sig af udsatte befolkningsgrupper, hvad så med en psykiatriminister og måske en hjemløseminister? Og der er helt sikkert flere, der kunne fortjene et ministerium.

Nu om dage er de ældre 68’erne, der har reddet på en positiv bølge hele livet og kun har haft medgang. Deres levestandard har hele tiden været højt på skalaen, de fik gode uddannelser og derfor er det svært at forstå, at de pludselig skal gå med en våd ble. Og dette er på ingen måde en blåstempling af de urimelige forhold på plejehjemmene og i de private hjem (“længst muligt i eget hjem…” forfærdeligt ævl).

Spørg dem der har forstand på det

Mit budskab er i stedet: Hvis vi skal skabe – og det skal vi utvivlsomt – bedre forhold for de ældre, så er der kun et sted at starte, og det er hos de ældre selv. Det svarer fuldstændig til, at vi skal spørge psykiatribrugerne selv, når vi vil skabe bedre forhold dem. Og det gør ledelserne rent faktisk. Det er ikke raketvidenskab.

Jeg kan ikke lade være at indføje, at jeg i mine 23 år i staten har haft mange opgaver, der bestod af at lave alle mulige omlægninger af arbejdsgange og sørge for, at dette blev understøttet af diverse IT-systemer. Jeg har altid holdt på, at det første og det vigtigste var at spørge dem, der sad med opgaverne nu. Det har ofte været op ad bakke, at få cheferne med på idéen, men de har nu endt med at give mig ret. Ingen kender opgaverne bedre end dem, der sidder med dem. Det er heller ikke raketvidenskab.

9 Svar
  1. anette
    anette siger:

    har helt ærligt ikke forstået hvorfor hun skulle være minister, og slet ikke det ministerium uden at kunne handle… eller ville… har hun bare fået det for pensionen?

    og den udtalelse fik mig op i det røde felt… også for en gangs skyld enig med DF… hvorfor skal hun så være der, hvis ikke for at holde kommunerne op på minimums kvalitets krav.

    intressant det med 68’er… hmm

    ps: hvorfor skal jeg hver gang spørges i et popup vindue om jeg vil havde email om nye indlæg?
    + den husker ikke mere min info når jeg skriver indlæg.

    • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Anette

      Hem… den med pensionen hopper jeg lige godt ikke på. Jeg ville gætte på, at Æars Løkke husker hende fra “Lotte” fordi hun havde tanker om afbureaukratisering.

      Det ville være rigtig fint, hvis der blev sat en række tværgående monimumskrav, som alle skulle rette sig efter.

      Jeg overvejer at fjerne pluginnet vedrørende abonnement.

      Jeg ved desværre ikke, hvorfor dine informationer ikke gemmes.

      • Anette
        Anette siger:

        Thja tænkte bare begge ting var godt at vide for dig, popuppen er en god idé, ville bare gerne kunne sige nej og spørg ikke igen.

        Du har nok ret med Lotte….. men hvorfor skulle det give ministerpost? Logisk set? Ville han så gøre mig til undervisningsminister fordi jeg er lærer? (Sådan helt teoretisk)

        • Stegemüller
          Stegemüller siger:

          @ Anette

          Jeg har fjernet “abonnement”, da den er irriterende. Jeg tror, den dukker op igen og igen, når man tømmer cachen, man jeg har ikke rigtig forstand på det.

          Jamen selvfølgelig skal du være undervisningsminister, hvis vi så kan forhandle på plads, at jeg skal være psykiatriminister 🙂

  2. Jørgen
    Jørgen siger:

    Jeg har også bemærket både at vi har fået ny regering og en ældre minister med titel af ældreminister. Jeg tror du har gennemskuet det, når du taler om hjemløseminister og psykiatriminister, idet den for sagen brændende minister tilsyneladende burde have været plejehjemsminister. Det er vist dette det handler om. Jeg hører selv til ældregruppen, men har ingen fornemmelse af at den tidligere plejehjemsleder er minister for mig.
    I øvrigt har jeg et sted set at den kommune hvori det af Frank bestyrede plejehjem ligger, skulle have brugt 100 millioner mere om året hvis alle kommunens plejehjem skulle have Lottes vilkår.

    • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Jørgen

      Du er bare god! Plejehjemsminister er helt rigtigt. Jeg kan sagtens forstå, at du ikke er under vingerne hos Thyra Frank. Det bliver de forbistrede plejehjem forfra og bagfra igen og igen.

      Så vidt jeg husker, lå Fr. Franks Lotte i Frederiksberg Kommune. Faktisk vil jeg mene, at det jo ikke hjælper bare blindt at tilføre ressourcer. I stedet må man analysere arbejdsgange, tale med de gamle/ældre osv. osv. for at få et billede af, hvad vi kan ændre inden for de eksisterende økonomiske rammer. Hvis det herefter viser sig, at der er behov for yderligere ressourcer, må man selvfølgelig kigge på det.

  3. Henny Stewart
    Henny Stewart siger:

    Fr Frank er nok til en vis grad en amatør, der ikke ved, hvad hun er gået ind til. Jeg bebrejder Løkke og Samuelsen, før jeg bebrejder hende. Jeg synes ikke, hun skulle have taget jobbet på de betingelser. Det er jo ikke et ministerium med hvad dertil hører, hun har fået. Hvis hun tror, hun kan udvirke noget som helst uden ressourcer er hun godt nok mere end almindeligt tungnem.

    Hende fortid på plejehjemmet “Lotte” er heller ikke glorværdig i enhver optik. Bl.a. mener hendes efterfølgere ikke, hun blev udsat for dokumentationskrav i samme grad, som de gør. Man holdt hånden over Thyra Frank på grund af den store popularitet, hun nød den gang.

    • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Henny

      Jeg er helt enig med dig i, at hvis hun tror, hun kan noget uden ressourcer, er hun temmelig tungnem. På mig virker hun altså heller ikke for kvik. Det er jo let for hende, at “gemme sig” bag Løkke og Samuelsen, men alligevel: Hun er en særdeles voksen kvinde, hun må da kunne gennemskue det.

      En del af hendes argumentation går jo igen og igen på dokumentationskravene. Jeg synes, det ville være yderst relevant, at få dem oplistet og begrundet hver især. Det er jo altså sjældent, der ikke er en årsag, som man så kan diskutere om fortsat er tilstede.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.