, ,

Indlagt igen

Indlagt igen

Så er jeg indlagt igen

Og jeg kan ikke lide at være her. Befinder mig på Psykiatrisk Center Glostrup og ikke på Psykiatrisk Center Hvidovre, som ellers er “mit sted”, hvor de kender mig og jeg kender dem. Tryghed! At slippe for at skulle berette særlig meget.

Jeg er syg af uvished om fremtiden (igen, igen), nære menneskers alvorlige sygdom, og hysterisk angst for flere bivirkninger fra medicin, som jeg ikke kan undvære fx Litium og Seroquel. Jeg er udmærket klar over, at bivirkningerne kan medicineres.

Det gør mig modløs, at jeg har fået kongelig behandling alle steder i 2½  år, medicinen er kommet endeligt på plads – hvorfor kan jeg så stadig få det sådan her? Bliver det aldrig bedre?

På Endokrinologisk afdeling

I dag har jeg været på Endokrinologisk afdeling på Hvidovre hospital: forhøjet stofskifte og Graves syndrom. Jeg har fået nok nu! Ny tid til undersøgelse af selve skjoldbruskkirtlen om fire uger. Tallene fra blodprøverne er meget forhøjede. Årsag: Litium.

Distriktspsykiatrien

Onsdag aften skrev jeg til Gitte (kontaktperson) i Distriktspsykiatrien. Hun skaffede en akuttid i går formiddag, hvor hun selv og en mægtig sød overlæge var tilstede. Pernille har desværre ferie. De spurgte, hvad jeg ville? Jeg kunne kun svare, at det vel var dem, der skulle træffe den beslutning.

Men, men, men… Jeg er glad for at blive taget med på råd, og det er de rigtig dygtige til Distriktspsykiatrien. Der sker aldrig noget, som vi ikke har besluttet i fællesskab. For ikke så længe siden skulle noget af al medicinen måske justeres. Det sker selvfølgelig ud fra, at det er Pernille, der er lægen, men vi taler om konsekvenser, bivirkninger, for og imod. Det kan jeg godt lide. Som regel har jeg undersøgt lidt på forhånd, så det kan blive en bare nogenlunde ligeværdig dialog. Hun lytter simpelthen!

Beslutningen blev Psykiatrisk Center Glostrup

Beslutningen blev indlæggelse i Glostrup åben afdeling. 808 i Hvidovre har overbelægning, fordi der er nedlagt så mange åbne sengepladser, at der kun er en enkelt åben afdeling nu. Jeg fik også tilbuddet om en lukket afdeling i Hvidovre. Det vil jeg ikke, da jeg ikke kan med pigtråd, høje mure, inddragelse af lighter og oplader, og så selvfølgelig dem, der sniffer rygeheroin ret så åbenlyst.. Det har jeg prøvet en uge pga. overbelægning, og det gør jeg ikke gang til! Så hellere klare det derhjemme.

I aftes talte jeg med en overlæge, der næsten fortalte mig, at jeg bare skulle tænke positivt. Herudover er det let at finde et fleksjob, naturligt at når man kommer op i alderen bliver nærtstående syge, alle de andre bivirkninger kan medicinsk behandles, gå ud og knyt nogle kontakter osv. Det er ikke pænt at sige, men jeg oplevede hende som en Laila lalleglad klaphat. Derfor vil jeg ikke være her.

En læge piller ved medicinen men ordinerer ECT

Det skal retfærdigvis siges, at der i dag kom en væsentlig mere fornuftig læge, som endda var interesseret i, hvad jeg har at sige.  Han har pillet ved noget medicin. Det bryder jeg mig ikke rigtig om, da det jo endelig er kommet på plads. Men han gør det selvfølgelig for at hjælpe, og det er hans job. Jeg er bare utryg.

Der er bevilget ECT. Der kom en vældig flink sikkert læge. Der skal laves en ny ECT-journal. Fair nok. Hun afsluttede med at tilbyde mig en orienterende pjece om behandlingen. Jeg havde lige fortalt hende, at jeg har prøvet det 50 gange. Suk, men det er selvfølgelig pænt ment, og det står sikkert i deres LEAN-forskrifter.

Jeg synes bare ikke, hun havde hørt efter, og det er vel egl. et rimeligt krav?

Jeg vil til 808 nu!

Her er sikkert tusind slåfejl; undskyld men jeg har kun min iPad.


Her kommer du til menupunktet “Psykiatri”, hvor du kan navigere mellem alt, jeg i årenes løb har skrevet om bipolar affektiv sindslidelse og Aspergers syndrom.

17 Svar
    • Anette
      Anette siger:

      og som Henny siger masser af forskellige pakkeforløb i psykiatrien, tror risikoen for at blive praket et på stiger når lægen ikke kender en. Selv har jeg endnu ikke prøvet en pakke der passer til mig, tror simpelthen ikke rigtigt på princippet bag da de ikke levner plads til individuelle udfordring m.m.
      håber du snart kommer “hjem” til Hvidovre… eller endnu bedre rigtigt hjem

      • Stegemüller
        Stegemüller siger:

        @ Anette

        Rigtigt hjem skal jeg under ingen omstændigheder. Det er det farligste sted lige nu. Men Hvidovre ville være fantastisk. Jeg tror, jeg kommer hurtigere på benene der.

        Jeg har ikke fået læst Hennys links endnu, men jeg vil gøre det. Umiddelbart tror jeg ikke, jeg er omfattet af en eller anden pakke, men man jo aldrig vide.

    • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Anette

      De der overdrevne optimistiske typer kan jeg ikke holde ud – og slet ikke lige p.t.

      Du har helt ret i hvert fald angående sikkerhed. Jeg har lige levet to år i uvished. Jeg kan ikke holde ud at skulle se det i øjnene igen.

      • Anette
        Anette siger:

        hmm ja ikke hjem før det sikkert for dig selvfølgelig

        håber du hurtigt får det bedre

        har besøgt Glostrup akut… ikke fan

        tror snart alt har en pakkeløsning… men hvilken en de så skal/kan vælge hvis der flere elementer i ens forløb (som der ofte er) det ved jeg ikke

  1. kisser
    kisser siger:

    Jeg håber det bedste for dig og sender dig mange mange gode og positive tanker – og håber de rammer dig.

  2. Charlotta
    Charlotta siger:

    Jeg havde Graves i 5 år – det er selvfølgelig meget forskelligt fra person til person, men jeg havde det godt på medicinen og ingen bivirkninger. Graves kan også give dårlig hukommelse og nedsat koncentrationsevne (det oplevede jeg), så måske kan det være et lille håb om at du kan få det lidt bedre her, når medicinen begynder at virke?
    God bedring med det hele!

    • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Charlotta

      Velkommen til min blog, og tak for din kommentar, der lige skulle godkendes først, da det er første gang, du kommentere her.

      Jeg er ikke bekymret for Graves som sådan, ej heller for hukommelse og koncentration, da det er smadret i forvejen forårsaget af den grundlæggende sygdom.

      Det der vælter mig er, at der bliver ved med at dukke nye bivirkninger op. Holder det da aldrig op?

      Jeg er ikke klar over, om jeg misforstår dig. Hvis ja må du lige vende tilbage.

  3. Henny Stewart
    Henny Stewart siger:

    Hold ud, Hanne! Ja, det er træls, at kærren vælter, når det nu lige gik så godt, men man må sige, at de ydre omstændigheder sandelig også gjorde sit til at skubbe dig nærmere til kanten!

    Selvom du ikke er tilfreds lige nu, ser jeg også tegn i dit indlæg på, at systemet trods alt virker, på sin egen haltende, dysfunktionelle måde. Når du oplever, at lægerne kværner løs om deres uden egentlig at have hørt på dig først, så er jeg ganske overbevist om, at det er de forbandede “pakkeforløb”, der er skyld i det! Bliv endelig ved med at prostestere, når nogen vil tvinge lidt letkøbt lommepsykologi ned i svælget på dig!

    Find den allerbedste bedring, du kan!

    • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Henny

      Ja de ydre omstændigheder er ikke for gode, det har du helt ret; pdas. synes jeg, at jeg burde kunne klare det. Der skal efterhånden ingenting til at vælte mig. Jeg har næsten ingen modstandskraft mere.

      Ja du har helt ret, at noget virker. Der kom fx en vældig sød et eller andet og snakkede mindst en halv time med mig. Tjah så sad jeg der og tudede igen.

      Jeg syntes, at det var svært at bede Laila Lalleglad tie stille. Efterhånden tillader jeg mig at mene, at det er mig, der kender sygdommen bedst, og at vi sammen skal finde en meningsfuld behandling.

      Så vidt jeg ved – men det kan let være forkert – så er der vist ikke pakkeforløb i psykiatrien.

      Jeg prøver at klare skærene. Set i det lys er det bedre at være her end hjemme.

      • Henny Stewart
        Henny Stewart siger:

        https://www.psykiatri-regionh.dk/vejledning-og-rettigheder/rettigheder/behandlingspakker/Sider/Behandlingspakker—voksenpsykiatri.aspx

        Ok, jo, der er pakkeforløb i psykiatrien. Nu ved jeg jo ikke, om du er underlagt sådan et, det er på ingen måde sikkert, men jeg mener, at alle lægerne præges af tænkningen bag pakkeforløb, hvilket ikke er så underligt i betragtning af, at øvelsen er til for at få dem til at løbe hurtigere.

        Godt, at der er søde og empatiske mennesker der også. Og det at tude er altså ikke det værste, man kan gøre.

        • Stegemüller
          Stegemüller siger:

          @ Henny

          Sært at jeg som temmelig erfaren psykiatribruger ikke kendte til det. Det vil jeg studere nærmere.

          Jeg er helt enig i, at pakkerne er helt traditionelle effektiviseringsøvelser. Jeg tror nu også, at LEAN er blandet ind i det, måske som vejen ad hvilken pakkerne skal lykkes. Jeg ved da så meget som at de i dpc skriver LEAN-lyrik, der hænger til skue oppe på Gittes gang.

  4. Den stille pige
    Den stille pige siger:

    Jeg håber, at du kan blive overflyttet til Hvidovre, og hvis ikke – at du så udholder at være, hvor du er og forhåbentlig får den behandling, der skal til, så du kan få det bedre.

    God bedring 🙂

    • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      Den Stille Pige

      Jeg håber også, jeg kan blive flyttet.
      Der har godt nok lige været en rigtig sød kvinde her, og vi fik en god snak.
      Tak

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.